Националите на Франция ще поздравят феновете си с шампионски парад по "Шанз-Елизе"

Французите спечелиха трофея, но хърватите симпатиите на много фенове

16.07.2018 | 14:37 Редактор: Ивайло Николов
Националите на Франция ще поздравят феновете си с шампионски парад по

Празнично посрещане очаква днес футболистите на Франция, които се завръщат в родината, след като снощи спечелиха Световното първенство в Русия. Националният отбор ще премине по булевард "Шанз-Елизе", за да поздрави феновете си, преди да бъде приет от президента в Елисейския дворец. 

20 години по-късно Франция отново празнува, а ликовете на футболистите изгряха върху Триумфалната арка в Париж. Върху Айфеловата кула пък блесна и втора звезда – символ на втората Световна купа, завоювана от страната.

Радостта си не скри и френският президент Еманюел Макрон, който изгледа победата на тима от трибуните на стадион "Лужники". Той отдаде заслуженото и на президента на хърватите.

Колинда-Грабар Китарович спечели социалните мрежи с неизменната си подкрепа към отбора и с това, че пътуваше за мачовете за своя, а не за сметка на държавата. И двамата президенти се качиха на трибуната за раздаването на медалите и поздравиха играчите, без изключение. 

Минути след края на мача над Москва се изсипа проливен дъжд. В първия момент организаторите успяха да извадят само един чадър. Така Владимир Путин се оказа защитен, докато президентите на ФИФА, Франция и Хърватия стояха под пороя с широки усмивки. 

Що се отнася до Хърватия, социалните мрежи отсъдиха: "шахматистите" не успяха да спечелят купата, но спечелиха сърцата на хиляди.