Добротата у хората не гасне - Жена обгрижи безпомощен 73-годишен бездомник

Ива Генчева нахрани дядо Венко и сигнализира на институциите за състоянието му

02.05.2018 | 21:37 Редактор: Иван Берберов
Добротата у хората не гасне - Жена обгрижи безпомощен 73-годишен бездомник

Ива Ганчева от София откри безпомощен и бездомен 73-годишен, който от 15 години живее на улицата. Жената веднага отива при дядо Венко, проверява състоянието му и в продължение на няколко дни му носи храна и сигнализира на институциите.

Поредният ден, в който Ива отива на работа, е и поредният такъв, в който в очите ѝ се набива безпомощен възрастен мъж, лежащ на пейка. 

Миналата събота заедно с мъжа си, Ива заговаря вехтия старец. На следващата сутрин Ива се връща при дядо Венко. Жената чака до понеделник и се свърза с кризисния център.

Оттам я насочват към социалното подпомагане. Само след час екип на столичната община е на място, а дядо Венко – настанен в Първа градска болница.

Дядо Венко преди живял в общинско жилище в "Дружба". Но го изгонили, защото не можел да плаща наема, въпреки че получава пенсия от 250 лева за близо 40-годишния си стаж като строител.

Не е женен. Няма и живи роднини. Но не иска пари. Няма и къде да отиде да живее. Никой никога не се е опитвал да му помогне. До миналата събота. 

Венко не иска да си спомня последното си пребиваване в дом. Само за 24 часа лекарите в Първа градска болница вдигат на крака 73-годишния дядо Венко. А добрите хора, които желаят да му помогнат са хиляди.