На излизане от "Левски" - ЦСКА: Като животни в клетка!

Вътрешният министър не смята, че полицията трябва да охранява мачовете, а да пази улиците

26.04.2018 | 20:03 Редактор: Иван Берберов
На излизане от

Развилняха се остри реакции в социалните мрежи срещу безпрецедентните мерки за сигурност по време на дербито "Левски" – ЦСКА. 

Футболни привърженици описаха какво са преживяли, докато са чакали да бъдат пуснати от стадиона след края на дербито. Някои от тях сравняват ситуацията с трагедията на входа на дискотека "Индиго", при която загинаха 7 деца.

Емил Цолов е завел 10-годишният си син на мача. Напускането на стадиона обаче се превръща в ад. Стотици футболни привърженици са притиснати към решетките, без да бъдат пуснати да излязат. 

"Моля учтиво полицаите да отключат, че съм с 10 годишно дете - те мълчат. Моля ги пак много учтиво. Казвам, че не случайно си тръгвам преди всички, защото се опасявам да не се бутаме със сина ми в тълпата. Те вдигат рамене и ми казват, че имали заповед", обясни загриженият баща.

"Най-вероятно от входовете не се е излизало, защото тази агитка е трябвало да остане на стадиона да изчака. Това се съобщава по високоговорителите и би следвало зрителите да се съобразят с това нещо и въобще да не подхождат към входовете когато те са затворени", отбеляза главният секретар на МВР Младен Маринов.

В социалните мрежи мъжът пише още, че е искал бързо да си тръгне със сина си и е уверил органите на реда, че 10-годишното дете няма как да влезе в сблъсък с агитката на противниковия отбор. 

"В тъмен, тунел, без полъх свеж въздух, пълен със стотици хора в него. А зад тях още хиляди нетърпеливи, чакащи да излязат от стадиона в паника и ярост. Малкия се разтрепера, гушна ме и заплака в скута ми, а аз ужасно побеснях. Побеснях най-вече от безсилието пред собственото ми дете да променя нещо", споделя Цолов.

Според вътрешния министър полицията трябва да следи за реда по улиците след футболните срещи. Присъствието на униформените след края на мача беше респектиращо, особено когато се отзоваха на изпочупен от ултраси автобус на градския транспорт, предаде Иван Иванов.