Чуждестранен рок забива на "July morning" в Тутракан!

Седмото издание на фестивала по посрещането на юлското утро кани и редица родни музиканти

20.04.2018 | 22:33 Редактор: Иван Берберов
Чуждестранен рок забива на

Чуждестранни рок групи ще участват за пръв път в тазгодишното седмо издание на "July morning" в Тутракан. За седма поредна година на брега на Дунав феновете на рока и хора със свободен дух ще посрещнат първото юлско утро.

"Имаме договорка с италианска рок група, чакаме потвърждение от румънска и сръбска рок група. Искаме наистина да го направим един международен фестивал. Другото което е ново – озвучаването на самите състави, което ще бъде по нов начин. Мисля, че ще погали слуха на всеки почитател на музиката", сподели кметът на Тутракан Д-р Димитър Стефанов. 

Наско от група Б.Т.Р припомни какъв е смисълът на посрещането на "July мorning" и какво всъщност символизира дълго чаканият изгрев - човек да се освободи от всичко ежедневно, всичко, което го тормози и да се почувства извисен.

За бившия кмет на Каварна Цонко Цонев най-важното е отново да бъде с приятелите си на първия юлски изгрев. 

Тази година на сцената в Тутракан се очаква да излезе италианската рок група "Арсея", както и легендарният вокалист на Uriah Heep Джон Лоутън. От родните звезди ще участват Б.Т.Р., Васко Кръпката и "Подуене блус бенд".