Пострадалите българи в Египет остават в болница до събота

Очаква се тогава туристите да се завърнат у нас

22.03.2018 | 18:52 Редактор: Ивайло Николов
Пострадалите българи в Египет остават в болница до събота

Сънародниците ни, пострадали при автобусната катастрофа в Египет, остават в болница до събота. Тогава се очаква те да бъдат транспортирани в България.

Иван Пелтеков е близък на пострадал при инцидента. За Новините ON AIR той заяви, че майка му е претърпяла операция и скоро ще се прибере в България. Той обясни още, че четири човека са по-сериозно наранени. Според Иван, всички други пострадали са с по-леки травми и вече са изписани. Останалите продължават лечението си в частна клиника в Хургада. 

Основната версия на властите за инцидента е пясък на пътя. Първият туристически автобус в колона от няколко превозни средства е поднесъл и се преобърнал до платното. Все още не е ясно дали шофьорът е карал с несъобразена скорост. 

Сънародниците ни ще се приберат у дома в събота с два полета. До тогава, от Консулството ни, както и туроператорът следят ситуацията и се грижат за нуждите им. За по - тежко пострадалите е организиран чартърен полет, пригоден за медицинските им нужди. С тях ще пътуват и придружители. От Летище София ще ги поеме линейка, а лечението им и нужното наблюдение ще продължи в България.