"Гирляндите" за телевизия и интернет ще продължават да си висят

Кабелите ще бъдат скривани под земята само ако има изградена инфраструктура

22.02.2018 | 19:03 Редактор: Иван Берберов

Висящите кабели за телевизия и интернет ще останат като част от пейзажа на градската среда. Така решиха депутатите с промените в Закона за електронните съобщителни мрежи. Кабелите ще бъдат полагани под земята само където вече има изградена инфраструктура.

И този на пръв поглед безобиден казус успя да настърви депутатите един срещу друг. Избраните от народа се обвиняваха в лобизъм и естетическа издържаност, за това дали кабелите да са под земята или над нея. 

В крайна сметка управляващите надделяха и в закона беше записано, че в малките населени места и части от квартали с над 10 хиляди души ще останат висящите кабели. Поне докато някой ден не бъдат прокопани шахти, в които да бъдат скрити.

Иронизирайки естетическите предложения на социалистите, от "Обединени патриоти" предложиха кабелите от електрическите стълбове също да бъдат прокарани под земята.

След гласуването от БСП обвиниха управляващите, че са подсказвали на депутатите си как да гласуват, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.