Дискотека, бой, кома – пребитият бургазлия се съвзема

Нападателят на Илия Стоянов - Радостин Нгуен, се предаде в полицията

22.02.2018 | 21:01 Редактор: Иван Берберов
Дискотека, бой, кома – пребитият бургазлия се съвзема

Стабилизира се състоянието на 18-годишния ученик от Бургас Илия Стоянов, който изпадна в кома след побой пред дискотека в града. Футболистът Радостин Нгуен, който го преби, сам се предаде в полицията.

Преди това Нгуен разпространи в интернет копие от чата си с Илия. Радостин твърди, че е жертва на шантаж, а пребитият го е изнудвал за пари, за да не подаде жалба в полицията. 

От МВР Бургас съобщиха, че предстои да се вземат показания от всички засегнати, а дали Нгуен ще бъде задържан зависело от прокуратурата. От полицията в Бургас чакат указания.

От футболния клуб в Созопол заявиха, че Радостин Нгуен не е имал договор с отбора, а е бил извикан само на две проби. Допускат, че може да е употребил алкохол, след като е разбрал, че няма да получи договор.

Състоянието на пребития ученик Илия Стоянов вече е стабилизирано, кръвоизливът е овладян. Предстои момчето да бъде изведено от изкуствената кома. 

Необходимата кръв за Илия вече е набавена и кръводарителската акция е прекратена. Отзовавали са се над 80 приятели и близки на ученика от гимназията по туризъм в Бургас, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева.