Зоополиция разследва мистериозната смърт на кучета в Бургас

Жителите в кв. "Сарафово" монтират камери по къщите си, за да разкрият хипотетичния убиец

08.02.2018 | 14:30 Редактор: Иван Берберов
Зоополиция разследва мистериозната смърт на кучета в Бургас

Мистериозната смърт на кучета потресе бургаския квартал "Сарафово". В социалните мрежи се появиха коментари, че възрастен мъж трови животните. Полицията в Бургас се е самосезирала по случая и извършва проверка.

Каракачанката Мечка и круцхаара Ричи всеки ден си играят в парка в "Сарафово". Техният стопанин Митко е един от мнозината притеснени от мълвата, че някой трови кучетата в квартала.

"Може някое малко детенце да изяде тази отрова и тогава става лошо", загрижен отбеляза Митко. 

Мерките, които предприемат жителите, са монтиране на камери на къщите си, за да намерят човека, който трови животните им. Рина е от Русия, но вече четири години живее в квартала. Тя има свое обяснение за мистериозната смърт на кучета. Според нея отровата не е поставяна конкретно за тях, а против плъхове.

Кметският наместник на "Сарафово" твърди, че не е получавал сигнали за отровени кучета. Всичко било само в интернет пространството. Бургаските зоополицаи вече издирват кой трови кучетата в "Сарафово", а Митко гледа да не оставя Мечка и Ричи сами нито за миг, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева.