Възможно ли е: Опра Уинфри президент на САЩ?

Хипотезата взриви социалните мрежи след вдъхновяващата реч на телевизионната водеща по време на наградите "Златен глобус“

09.01.2018 | 21:22 Редактор: Велислав Филипов
Възможно ли е: Опра Уинфри президент на САЩ?

Възможно ли е следващият кандидат-президент на Съединените щати да е телевизионна водеща? Хипотезата взриви социалните мрежи след вдъхновяващата реч на Опра Уинфри по време на тазгодишните награди "Златен глобус“. 

Посветено на борбата срещу сексуалното насилие, словото беше определено като най-силния момент от церемонията. Силен личен отпечатък, пример от американската история и призив за действие – речта на т.нар. "кралица на медиите" има всички елементи, нужни за ефектна реч на един кандидат-президент. 

Това коментират анализаторите вече повече от 24 часа, въпреки че секунди, след като слезе от сцената в Бевърли Хилс, самата Опра Уинфри отрече да има политически амбиции. Според мнозина обаче избирането на Доналд Тръмп е преобърнало реалностите отвъд Океана и нова кандидатура на човек без управленски опит вече няма да е изненада. 

Бившата телевизионна водеща се смята, че има всичко, нужно ѝ за подобна смяна на кариерата - името, парите и послание, върху което да стъпи.

Друга причина за набирането на популярност на хипотезата "Опра президент“ е неясният хоризонт пред Демократическата партия след края на ерата Обама. Както обобщава политическият анализатор Бил Кристъл: "Опра е по-трезвомислеща от бившия кандидат за номинацията на демократите Бърни Сандърс, по-малко емоционална от бившия вицепрезидент Джо Байдън и по-любезна от губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо. 

Други обаче разкритикуваха истерията около потенциалната президентска кандидатура на 63-годишната медийна собственичка. Според тях акцентът в бляскавата й реч е другаде, а именно – в посланието.

Снимка: Instagram