Скандалът в Горна Баня: Приемът в детската градина чрез SMS?

Казусът в 164 ДГ продължава с дела за клевета между засегнатите институции

03.01.2018 | 17:21 Редактор: Иван Берберов
Скандалът в Горна Баня: Приемът в детската градина чрез SMS?

Скандалът с уволнената директорка на 164-а детска градина в Горна Баня се разраства, след като тя показа SMS-и, с които твърди, че експерти на общината и районният кмет са ѝ оказвали натиск. От общината обявиха, че ще съдят директорката за клевета. Набедените служители и директорът на детската градина също ще заведат дела един срещу друг за клевета. 

Скандалът започна след като директорката Мариана Иванова беше уволнена при обвинения в неправомерен прием на 24 деца, финансови нарушения и липса на договор за обучение по плуване.

"Има деца, които са приети в детската градина месец преди да са класирани от системата, тоест нещо много нередно се е случвало. Цялата отговорност се носи от директора на детската градина. Ако детското заведение се управлява от съвестен директор, не трябва да има такива 24 случая", отбеляза зам.-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов. 

Директорката пък показа SMS-и, пращани от експерти от общината и кмета на "Овча купел" за прием на деца, и ги обвини в натиск. Кратките съобщения съдържат име и ЕГН на конкретното дете.