Серия от операции очаква тежко пострадалите жени от Сапарева баня

Три от тях са в реанимация с много изгаряния и инхалация на пушечни газове

13.11.2017 | 08:57 Редактор: Тодор Петров
Серия от операции очаква тежко пострадалите жени от Сапарева баня

Две от жените, които пострадаха при взрив на газова бутилка в Сапарева баня, остават с опасност за живота. Това потвърди говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Две от жените, които бяха докарани първи вчера - две 70-годишни сестри, са в тежко състояние. Тази сутрин няма промяна. Третата пострадала, която е дъщера на една от двете жени, е в стабилно състояние", обясни тя.

Говорителят на "Пирогов" подчерта, че двете по-възрастни жени са били докарани в много тежко състояние, с широкоплощни изгаряния, с изгаряния на горните дихателни пътища и инхалация на пушечни газове.

Поставени са на апаратна вентилация и са под активно наблюдение и интензивни грижи в реанимация. Третата пострадала също е в реанимация - при нея изгарянето също е широкоплощно и също има инхалация на пушечни газове, тя е и с гръдна травма.

Лекарите ще преценят състоянието на коя от жените позволява да бъде оперирана. Всяка от тях няма да бъде подложена само на една операция, която генерално да реши проблема. Това ще бъде начало на поредица от задължителни и безкрайно наложителни операции, стана ясно още от думите на Мария Пойразова.