Разследващи журналисти грабнаха "Пулицър"

Те бяха отличени за работата си по аферата "Панама Пейпърс"

11.04.2017 | 14:28 Редактор: Василена Василева
Разследващи журналисти грабнаха

Международният консорциум от журналисти, разследващи аферата "Панама Пейпърс", грабна престижните награди "Пулицър". Сред отличените е и Алексения Димитрова от вестник 24 часа. Разследването е за най-голямото изтичане на секретна информация в историята.

Призовете бяха раздадени още за извеждане на "светло" на проблеми като насилието на полицаи над хора от малцинствата и разследвания за Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Вестник "Ню Йорк Таймс" беше отличен с три награди за задълбочени статии, посветени на усилията на руския президент Владимир Путин да прокара влиянието си в чужбина, както и разследвания за американското разузнаване за руска намеса в американските избори. 

Журналистът от вестник "Вашингтон Поуст" Дейвид Фарънтхолд получи наградата за национален репортаж за разследване на благотворителната дейност на Доналд Тръмп. 

Наградата за журналистика в служба на обществото спечелиха вестник "Ню Йорк дейли нюз" и уебплатформата за разследваща журналистика "ПроПублика" за репортажи, посветени на злоупотреби на полицията на Ню Йорк срещу хора от бедните малцинства.