Скандали в Кърджали при предаването на протоколите

Екип на Bulgaria ON AIR посети родното място на Лютви Местан - село Островец

27.03.2017 | 14:17 Редактор: Тодор Петров
Скандали в Кърджали при предаването на протоколите

Напрежение и скандали в Кърджали при предаването на секционните протоколи.

Причината за напрежението беше подмяната в последния момент на членове на секционните избирателни комисии, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Голяма част от тях бяха сменени ден преди вота, а се оказа, че новите хора не са добре обучени. 

Хората чакаха с часове навън под дъжда с чувалите с бюлетини. Към този час протоколите са обработени на 100%, а битката в Кърджали печели ДПС с 50,6% от гласовете на избирателите.

Така в следващия парламент от с мандат от Кърджали влизат Цвета Караянчева от ГЕРБ, Александър Симов от БСП и Мустафа Карадайъ и Хасан Азис от ДПС.

Междувременно екип на Bulgaria ON AIR посети родното място на лидера на ДОСТ Лютви Местан - село Островец, за да разбере какво мислят хората за него и има ли война между ДОСТ и ДПС.

Някога тук са живели над 1000 човека, днес са останали около 300. Единствният поминък в Островец е тютюнът, а бедността е епидемия, срещу която нито едно управление не е намерило лек през последните 26 години. 

Местните няма с какво да се похвалят освен с факта, че в Островец е роден лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Днес за Местан напомня къщата, в която е израснал и огромният надпис "ДОСТ" на входа на селото. 

На всички в Островец е ясно, че въпреки необичайния надпис на хълма, тяхното село никога няма да заприлича на Холивуд. Въпреки това не спират да гласуват и да се надяват на политиците, независимо къде са родени.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова: