Отстъпил реда си за трансплантация се нуждае спешно от средства

Надеждата за Ахмед от Пещера е операция в чужбина, за която са необходими още 13 хил. евро

14.03.2017 | 18:47 Редактор: Тодор Петров
Отстъпил реда си за трансплантация се нуждае спешно от средства

Мъж от град Пещера, който отстъпил реда си за трансплантация на младо момче, сега се нуждае от подкрепата на дарители, за да му бъде присаден бъбрек. Ахмед Моллов е с хронична бъбречна недостатъчност и преди години имал шанс за трансплантация, но отстъпил реда си. Тази година обаче състоянето му се влошило. 

Преди няколко години Ахмед и съпругата му попадат в болница в София заради донорска ситуация. Лекарката пита страдащия от бъбречна недостатъчност мъж дали е склонен да отстъпи реда си за трансплантация на младо момче. Ахмед се съгласява, разказва съпругата му. 

След благородната постъпка Ахмед продължава да ходи през ден на хемодиализа. Тази година обаче здравословното му състояние се влошава и дори днес е в болница. Надеждата за него е трансплантация на бъбрек в чужбина, като донор ще бъде съпругата му. 

За операцията са необходими 23 хил. евро. До момента в дарителската сметка са събрани 10 хил. лева, но семейството има нужда от помощ за останалите. 

"Надявам се и се моля на всичките - имаме доста фирми, които са богати, да помогнат на моя съпруг. Нека се отзовават кой както може", сподели жената до Ахмед.

Някога той е проявил добрина, а сега се нуждае от такава. За да може да живее нормален и спокоен живот. 

Можете да помогнете на Ахмед на дарителска сметка:

Ахмед Мустафов Моллов
Общинска банка
BIC: SOMFBGSF
IBAN: BG81SOMB91301030455701