Раздадоха наградите "Полицай на годината"

Най-голямото отличие получи главен инспектор Калин Литов, а колективният приз отиде при ГДБОП.

22.12.2016 | 18:30 Редактор: Кристина Михайлова
Раздадоха наградите

"Нашите съвременни герои". Така бяха описани тазгодишните носители на приза Полицай на годината, който беше връчен днес. За 25ти път бяха раздадени индивидуални и колективни отличия за висок професионализъм и постижения. Целта на събитието е да се привлече вниманието на обществото към успехите на работещите в системата на МВР.

Голямата индивидуална награда получи главен инспекор Калин Литов, началник на сектор контрабанда. Той не се чувства като герой, а като човек, за когото тази професия е детска мечта и призвание. Става полицай на годината за втори път.

Полицай иска да стане и Дамян Лазаров. Той е само на 9 години, но вече е доказал, че има необходимите качества за тази професия, а именно честност и самоотверженост. Дамян получи специална награда за граждански принос, тъй като два пъти връща намерени портфейли, единият път с 2 хиляди лева. Баща му също работи към МВР. Казва, че личният пример е най-важен при възпитанието на едно дете.

Александър Пеев и Радостин Богданов също бяха наградени заради проявения си героизъм, защото сами заловили крадец рецидивист, докато опитвал да ограби жена.

Голямата колективна награда отиде при ГДБОП. Почетният приз прие главен комисар Ивайло Спиридонов.

Церемонията съвпадна с професионалния празник на гранична  полиция, заради което вътрешният министър Румяна Бъчварова не пропусна да благодари на граничарите за проявения професионализъм при овладяване на бежанския поток.

Вижте още в репортажа на Кристина Михайлова и оператора Виктор Петров.