ЦИК регистрира около 75 сигнала и жалби

Повече от тях са свързани с организацията на изборния процес

13.11.2016 | 19:00
ЦИК регистрира около 75 сигнала и жалби

Избирателната активност към 17 часа е 41,93 процента или гласувалите са около 2 867 047 души.

В столичния квартал "Младост", където върви вотът за изборна местна власт, активността е 45,13 процента или там гласувалите са 40 077 души.

Най-висока е избирателната активност в София Област и Перник, аз най-ниска  е в Кърджалийска област.

"В момента са регистрирани около 75 сигнала и жалби, като основната част са свързани с гласуването и организацията на изборния процес в секциите, които са 38. Имахме и сигнали, които бяха свързани със сгъването на бюлетината. Там ЦИК даде своите указания, така че избирателите да са сигурни, че техният вот няма да бъде разкрит", посочи пред камерата на Bulgaria ON AIR говорителят на ЦИК Александър Александров.

По думите му жалбите за агитации са 15, като за голяма част от тях ЦИК се е произнесла, а за останалите се очакват материалите, за да бъдат те разгледани.

"При нас информация за удължаване на изборния ден не е постъпила. Там, където има избиратели, които не са упражнили своя глас до 20 часа, те ще могат да гласуват след 20 часа, като председателят и секретарят събират личните карти на тези избиратели, сверяват ги и след това се допускат да гласуват в избирателната секция като максимално това може да стане до 21 часа", посочи говорителят на ЦИК.