Федерацията по хокей на лед с дългове от 150 хил. лв.

Всеки ден излизат някакви задължения, каза пред Bulgaria ON AIR новият й президент Мартин Миланов

10.11.2016 | 10:25
Федерацията по хокей на лед с дългове от 150 хил. лв.

Първите проблеми, с които се сблъсквам са натрупаните дългове. Когато дойде нов човек, всеки идва да си иска парите от теб. Успял съм да ги туширам и започнахме да изплащаме дълговете. Смятам, че 2017 година ще успеем да ги оправим и федерацията ще започне начисто. Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR новият президент на Федерацията по хокей на лед Мартин Миланов.

По думите сумата, която се дължи е около 150 хил.лв. 

"Всеки ден излизат някакви задължение. Дребни, но нови. Опитваме се да се справим. Най-важните ни задължения са към Зимния дворец", подчерта Миланов.

Според него е много трудно без помощ да се запази един такъв спорт. 

"От 30 години съм по пързалките. Преди имаше огромни бюджети и доста по-лесно се работи. Ако успеем да намерим пари поне за децата, другите някак ще ги спестим. Трябват ни часове лед, които да оползотворим. За съдии и други неща ще намерим как. Ще го вдигнем този спорт на крака", закани се новият президент. 

Миланов и изпълнителният директор Стоян Бъчваров смятат, че стъпка към финансовата стабилно е домакинството на световното първенство за мъже в трета девизия, което ще се проведе от 10-16.04. догодина в Зимния дворец.

В основата на плана за развитие е популяризирането на хокея сред децата.

"Целта ни е качване на националния отбор в по-горна група. Оставане в тази група. Подменяне на състава на националния отбор. Даване на шанс на младите момчета", посочи Миланов и допълни, че в следващите години ще накара играчите да се чувстват ухажвани и професионалисти.

"Младите момчета трябва да се гордеят, че играят на националният отбор. Ще бъдат облечени в костюми.Не може на състезания да ходят със скъсани анцузи", категоричен е Миланов.

Стои ли обаче на дневен ред построяването на нови пързалки в страната?

Новият президент каза, че не им е нужна голяма пързалка, която да харчи много пари за ток и охрана.

рябва ни малка зала, която да е лесна за издръжка и която да работи за спорта", призова държавата и в частност Министерството на спорта Миланов.

"Искаме с малки бюджети да правим чудеса. Говоря само за покриване на държавния спортен календар. Децата да покажат на международна сцена повече успехи и съответно да искаме повече пари от бюджета. Така, бавно умираме", заключи Мартин Миланов.

/очаквайте видео/