Най-добрият "ЧорапЪ": Кръстиха заведение на Митко от "Капана" пет месеца след побоя

Ресторантът, пред който беше пребит търговецът, има нов собственик

13.10.2021 | 19:43 Редактор: Теодора Патронова

Заведението, пред което беше пребит уличният търговец Митко, смени своя собственик и вече носи името "ЧорапЪ“. В ресторанта, който се намира в пловдивския квартал "Капана“, на почит са топлите чорапи, домашният уют и хубавата храна. Екип на Новините On Air пръв прекрачи прага на заведението. 

Преди няколко месеца собственикът на заведение в квартал Капана удря продавача на чорапи Митко. Заради взет назаем чадър, който Митко забравя да върне. Кадрите от охранителните камери, заснели грозната сцена, буквално взривяват социалните мрежи.

Следват протести в защита на уличния продавач, а пред вратите на заведението са изсипани купища чорапи. Днес ресторантът вече има нови собственици, които му дават името "Чорапъ".

"То просто се роди от само себе си, никой не го е мислил, никой не го е правил. И просто се роди, просто си дойде с името – "Чорапъ", каза Петя Раева.

Така мястото се превръща в символ на доброто. Всеки ден от тук минава и самият Митко.

"Той идва всеки ден. Основното послание, е че човек може да се чувства добре, когато има хубава енергия, добри приятели, добра обстановка, а мисля, че Капана е мястото с най-хубавата енергия в България", коментира още Петя.

Чорапите тук наистина са на почит. Идват различни приятели  и подаряват на собственичката най-различни чорапи от всички краища на света.

И така – чорап по чорап, те вече са повече от 100.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК