Шоково поскъпване: Тарифите на такситата скачат тройно

Таксиметровите шофьори искат и повишаване на цената за престой

09.01.2020 | 19:39 Редактор: Искра Ангелова

Очаква се да бъде приета нова дневна тарифа за таксиметровите шофьори. От бранша искат и повишаване на цената за престой. Ако тарифите поскъпнат, то тогава ще бъдат от 2,31 лв. до 3,90 лв. на километър, което е тройно повече.

Председателят на Съюз "Такси" Кирил Ризов обясни пред Bulgaria ON AIR, че вдигането на първоначалната такса е необходимо заради нерентабилните курсове на къси дестинации.

"Шофьорите ги отказват. Това не е добре за клиентите на първо място, и от тази гледна точка можем да кажем, че и сега клиентът дава така наречения бонус на клиента, само и само, за да може да бъде осъществен късият курс", разкри Кирил, който е таксиметров шофьор в столицата от години.

Според думите му, за да може шофьорите да не отказват късите курсове, началната такса трябва да стане три пъти по- висока - близо 2,50.

"Искаме първоначалната такса да стане три пъти минималната, тоест 2,31 лв. Два лева по 20 курса са 40 лева отгоре", каза още той.

От бранша искат и повишаване на цената за престой - от 22 на 60 стотинки.

Все още не е ясно кога исканията на таксиметровите шофьори ще станат факт и дали оскъпяването на услугите ще бъде в размерите, за които те настоявят.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК