Зумба Мастър Клас събира пари за бедстващите животни в Австралия

Хореографът Боряна Христова с подробности пред Bulgaria ON AIR

09.01.2020 | 08:24 Редактор: Тодор Петров

Вниманието на света е приковано върху нестихващите пожари в Австралия. Бедствието отне живота на 26 души и стотици милиони животни. Трагедията провокира много хора да се включат в борбата с бедствието, набирайки средства чрез различни инициативи.

На 19 януари от 19:30 часа в района на НДК ще се състои Зумба Мастър Клас, средствата от който ще отидат специално за животните в Австралия.  Подобно събитие ще се състои и на 15 януари в Пловдив.

"Ще изпратим средствата към асоциацията, която се грижи за възстановяването и осигуряването на подслон за животните. Ние знаем, че Червеният кръст в Австралия получава много дарения, но не знаем как точно ще бъдат разпределени, а тъжим ужасно много за животните. Искаме средствата да бъдат насочени там", разказа хореографът Боряна Христова пред екип на Bulgaria ON AIR.

Тя очаква да бъде уточнен крайният брой на инструкторите, които ще се включат в инициативата, след което ще изпрати имейл с всички подробности до Червения кръст в Австралия. В тренировъчната зала ще бъде поставена кутия за дарения, а изрично ще бъде написано, че няма конкретна сума, която трябва да се остави.

"Кой колкото може, това е благотворителна кауза. До момента сме се събрали повече от 10 инструктори. Всеки един инструктор има клас от минимум 15-20-30 души. Нашата гилдия е навсякъде по света и написахме мотивационно съобщение във Facebook и Instagram, че предизвикваме и другите зумба общества по света да направят същите класове", разясни инструкторът по зумба.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова и Благой Цицелков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК