Израел предлага да превъоръжи армията ни

Държавната отбранителна компания Rafael е готова да инвестира у нас

18.12.2019 | 09:17 Редактор: Тодор Петров

Израелската държавна отбранителна компания Rafael е готова да инвестира в България. Това обяви нейният президент пред журналисти в Тел Авив. 

Технологиите и иновациите във военната промишленост играят основна роля в хода на съвременните геополитически конфликти. За да анализират поведението на врага, израелската държавна компания разработва оръжия, базирани на модерна техника и изкуствен интелект. 

"Когато в превозното средство няма човек, вече не ти е нужно високо ниво на защита. Целта става по-малка, по-лека и по-лесна за маневриране. Машината може да преминава по-лесно през препядствия", обясни вицепрезидентът на корпорацията ген. Майкъл Лори.

Държавната отбранителна компания Rafael разполага с иновативен център в град Хайфа. Там работят над 350 изследователи. Те се фокусират върху създаване на иновативни решения в сектор oтбрана. 
 
Изрaeлcкaтa корпорация, зaeднo c aмeрикaнcкaтa кoмпaния Gеnеrаl Dynаmiсs, участва в конкурса за новите бойни машини на българските сухопътни войски, Изпълнителния директор на Rafael поясни, че компанията му има готовност да въoръжи бългaрcкитe cухoпътни cили c качествена техника. 

"В момента вече работим с няколко български компании, които виждаме като наши потенциални индустриални партньори. В момента, в който започнем да работим с България, ние ще трябва да направим окончателно сглобяване на машините", заяви изпълнителният директор на компанията ген. Йоав Хер-Евен.

Израелско-американското дуо ни предлага леки и по-тежки бронирани машини, оборудвани с бойни куполи и ракетни системи от последно поколение. Компанията се ангажира с поддръжка и експлоатация след доставка.

Какви са предимства на военната промишленост в близкоизточната държава и каква част от оръжията могат да бъдат използвани в българската отбрана - вижте в репортажа на Милена Енчева.

Харесайта страницата ни във Facebook ТУК