От Монако до Гватемала: Силата да събираш различните с благотворителност

Коледният базар на Международния женски клуб предстои на 1 декември

11.11.2019 | 20:30 Редактор: Юлия Христова

Онова, което ги свързва е мисията да помагат, a самите те са жени, идващи от различни краища на света. Дамите от Международния женски клуб в София много скоро ще започнат подготовката за следващия си благотворителен коледен базар, който освен полезен е и изключително зрелищен. Традиции и изкуства от десетки държави ще си дадат поредна среща в Inter Expo Center на 1 декември от 9.00 до 19.00 ч.  

"С благотворителност се занимавам от около 10 г., започнах в Лондон като ментор на млади хора от проблемни семейства, които не искат да продължат образованието си. Всяка година към мен се прикрепваше по едно момиче - чрез личен пример я убеждавах, че трябва да се върне и да продължи своето образование. Тогава работех за Bloomberg в Лондон, като финансов анализатор, водех момичетата в прекрасния офис, виждаха добре облечени хора, понякога идваха на събития с мен“, разказва президентът на Международния женски клуб в София Албена Джоунс.

Базарът е най-голямото благотворително събитие на Балканите, днес в клуба членуват около 150 дами. Събитието се осъществява с помощта на посолствата и консулствата на територията на България. Миналата година базарът успява да набере цели 389 000 лева, с които да подкрепи 30 проекта. 

Самата Албена е с корени от България и Судан. Завършила е Университета "Гринуич" в Лондон

"Всеки от нас допринася с идеи, не мислим за своите различия, а ги използваме, за да допринесем за общата ни кауза", допълва Албена Джоунс. 

Още за мисията им и стимула да помагаш - вижте в интервюто на Юлия Христова с  председателя на клуба.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК