Меркел увери, че е здрава и ще изпълни мандата си докрай

Тя коментира и назначаването на фон дер Лайен за председател на ЕК

19.07.2019 | 19:58 Редактор: Ралица Братанова

Ангела Меркел е в добро здравословно състояние и е готова да изкара мандата си докрай. 

След случаите на тремор на публични места, на традицонната си лятна пресконференция, германският канцлер успокои духовете и обяви, че е само в неин интерес да запази здравето си за живота, който я очаква след политиката.

"Както казах наскоро и ще повторя и сега: имам голям личен интерес да бъда здрава. 2021 година е краят на политическата ми кариера. Надявам след това да има един друг живот, който ще изживея в добро здраве", заяви тя пред журналисти.

Притесненията за здравето на Меркел започнаха в средата на юни. Тя беше заснета да трепери неудържимо по време на три официални събития. Оттогава тя неколкократно увери, че всичко е наред и няма място за тревога.

След като запозна журналистите със здравословното си състояние, тя се фокусира върху важното от деня. Нарече "добро решение за Европа" избирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия и разкритикува американския президент Доналд Тръмп - заради расистките му коментари срещу няколко цветнокожи жени-конгресмени. 

Меркел изрази загриженост за положението в региона на Персийския залив и засилващото се напрежение между Съединените щати и Иран. И призова да се използват всички възможности за решаването на конфликта.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК