Негативна тенденция: Все повече хора във Варна посягат на живота си

Проблеми в семейството, несподелена любов и конфликт с родители са основните причини

13.07.2019 | 12:40 Редактор: Ралица Братанова


Увеличават се хората, които посягат на живота си в последната година във Варна. Негативната тенденция сочи още, че все повече хора използват за целта медикаменти. 


Проблеми в семейството, несподелена любов и конфликт с родители са основните причини, подтикващи хората към самоубийство. 

70% от пациентите, попаднали във Варненската клиника по токсикология, са жени. 9 на сто от суицидните опити са на непълнолетни. Най-висок е процентът във възрастовата група от 36 до 65 години – 50 на сто. Нито един от всички случаи не е бил фатален. 

От началото на годината образуваните досъдебни производства за самоубийства във Варна са 105. Голяма част от делата касаят естествена смърт или смърт вследствие на заболяване, но се образуват по същия текст от Наказателния кодекс, тъй като често няма свидетели. 

Често на живота си посягат пациенти с психични заболявания. В практиката има случаи и на хора, които не желаят смъртта си, а чрез опит за отнемането му, алармират за своята депресия, безпомощност и тревога. Това е начинът по който те приканват близките си да им обърнат внимание.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК