fallback

Колко струва талантът?

Мотоциклетистът Васил Кичуков – една обещаваща млада надежда без спонсори

10.07.2019 | 16:12 Автор: Зорница Костадинова

Васил Кичуков е на 28 години и е от Пловдив. Преди 14 години започва да се занимава професионално с мотоциклетизъм.

Зад гърба си има няколко титли, но поради липса на финансови средства се отказва от пистата. До миналата година, когато благодарение на свои приятели, които събират пари, става  републикански шампион по мотоциклетизъм на писта в клас formula 600.

Приятелката му, с която са заедно от 4 години и с която в момента чакат бебе,  прави друг жест за Васко.  Отделя  сума от парите от абитуриентския си бал, с които му купува чисто нови гуми.

В мотосредите у нас наричат Васко един от най - обещаващите нови самородни таланти, въпреки че не кара скъп и мощен пистов мотоциклет. 

"Когато излезем на пистата всеки говори какъв нов мотор си е купил. Аз отивам с едно чудовище от 2006 година, което приятели ми докараха на части от Италия", разказва Васко и е категоричен,  че неизменна част от стила му е, че кара повече със сърце, отколкото с глава.

И въпреки всичко доказва, че успехите в спорта са възможни не с пари и спонсори, а с воля и подкрепа от най-близките хора.  Сред  тях е Емил Стоименов, който подава ръка на Васил,  събирайки средства чрез апел в социалните мрежи. 

В България има много таланти, но те не са сред приоритетите на държавата. На това мнение са Людмил Минчев и Еди Казасян - част от мотообществото у нас, които също подкрепят младия талант.  А той не губи вяра, че някой ден ще отиде и на по-голямо състезание.

Повече вижте в репортажа на Божила Симова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback