Тръмп атакува кмета на Лондон: Коравосърдечен загубеняк!

Наситена програма на Острова за американския президент и първата дама

03.06.2019 | 13:38 Редактор: Тодор Петров
Тръмп атакува кмета на Лондон: Коравосърдечен загубеняк!

Доналд Тръмп пристигна на първото си държавно посещение във Великобритания. Тази сутрин американският президент и първата дама Мелания кацнаха на лондонското летище "Станстед". Те бяха посрещнати от американския посланик в Обединеното кралство и от британския външен министър Джереми Хънт. 

Часове преди пристигането си Тръмп за пореден път атакува кмета на Лондон. Американският президент нарече Садик Хан "коравосърдечен загубеняк, който се държи гадно с най-важния съюзник на Обединеното кралство".

Визитата на Тръмп идва в ключов момент за Великобритания, в който тя е разделена заради дебата за Brexit и борбата за поста на Тереза Мей. Въпреки това той ще бъде посрещнат с всички почести на държавната визита. 

Мащабни протести срещу посещението на Тръмп се очакват в Лондон и в други градове на страната. 

"Приятелството означава и прямота. Трябва да сме честни с американския президент и да му кажем, че не сме съгласни с него по много въпроси. И вярвам в правото на хората, които имат притеснения, да протестират срещу Доналд Тръмп", заяви лондонският кмет. 

Утре американският президент ще разговаря с Тереза Мей, а в сряда ще присъства на тържествените чествания на 75-ата годишнина от десанта в Нормандия. 

Вижте повече в репортажа на Цветана Балабанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК