"Обединени патриоти" разделени и след евроизборите?

Войводите ще имат двама евродепутати в новия парламент

28.05.2019 | 18:42 Редактор: Ралица Братанова

След като се явиха поотделно на еропейските избори ВМРО, "Атака" и НФСБ изглеждат разделени и преди възобновяването на работата на българския парламент.

Един или двама. Обединиени или разединени. Това бяха част от темите които през целия ден обсъждаха патриотите в централата на ВМРО. В крайна сметка войводите ще имат двама евродепутати. Водачът на листата Ангел Джамбазки и преференциално изпратения в Брюксел Андрей Слабаков, който беше четвърти в листата. Така той измести третия Юлиан Ангелов и четвъртия Александър Сиди. 

"Уверен съм, че правителството на Борисов, което остава стабилно, ще наблегне повече на часовете по математика, за да може да няма такива случаи. Защото очевидно някой е извадил на листче резултатите и си е мислил, че може да смята. Методиката е ясна и точно и ясно определя как се случват мандатите", коментира Сиди.

Добрият изборен резултат на ВМРО не смекчава тона на "Атака" към тях. А НФСБ засега запазва мълчание. 

Според Сиди, успехът на ВМРО в европейските избори и отношенията на национално ниво с патриотичната коалиция са различни теми, които тепърва ще бъдат обсъждани между войводите, НФСБ и "Атака".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.