Глад, студ и смърт. Евакуираха десетки животни от зоопарка в Газа

До акцията се стигна след сигнали, че за тях не се полагат грижи

08.04.2019 | 14:07 Редактор: Ивайло Николов
Глад, студ и смърт. Евакуираха десетки животни от зоопарка в Газа

Евакуираха десетки животни, изоставени в разрушен зоопарк в Газа. Животните ще бъдат приютени в чужбина. Доброволци и ветеринари от "Четири лапи" извършиха спасителната акция.

Лъвове, маймуни, щрауси, пауни, вълци и дори хиена. Това са само част от животните, спасени от зоопарка в Газа - определян като най-тъжния в света. Те се отправиха към спасителния център в Йордания.

До евакуацията се стигна след редица сигнали, че животните в зоопарка гладуват и са лишени от всякакви грижи.

Собственикът на зоологическата градина обвини икономическите санкции, наложени на Газа от Израел, за лошите условия, при които отглежда питомците си, а това причини смъртта на някои от тях. 

Международната организация "Четири лапи", която организира спасителната акция, прехвърли още в Йордания кучета, котки, лисици и катерици.

В момента в зоопарка остават само птиците. Мястото попадна в полезрението на природозащитници след внезапната смърт на 4 лъвчета при изключително студената зима през януари.

Маймуна, озверяла от глад нападна друга, а собственикът на животните преди месец отряза ноктите на два лъва, за да може туристи да се снимат с тях.

Сега животните ще бъдат под грижите на специалисти в Йордания. Тези, които се нуждаят, ще бъдат лекувани в продължение на месеци.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК