Убиецът от Нови Искър е страдал от редица заболявания

Психичното заболяване може да се е отключило вследствие на туберкулозата и епилепсията

19.02.2019 | 19:27 Редактор: Ралица Братанова
Убиецът от Нови Искър е страдал от редица заболявания

Георги страда от редица заболявания - туберкулоза в късен стадий, епилепсия, алергичен артрит, психично заболяване. До преди година майка му Ирена била личен асистент както на него, така и на брат му.

Но след като изтича срока на програмата, по която тя е назначена, остава без работа. Според д-р Веселин Герев, психиатричното заболяване може да се е отключило вследствие на другите две - туберкулоза и епилепсия. 

Майката на Георги е водила дарителска кампания за събиране на средства в размер на 6 хил. лв., нужни за лечението на сина ѝ. 

25-годишният убиец не е с доказани психични проблеми, но по препоръка на специалисти той е трябвало да постъпи в психиатричната болница в с. Карвуна, специализирана в лечението на болни с психични разстройства и белодробна туберкулоза.

"Тази процедура трябва да се инициира от семейството му, като се пусне жалба, че той е опасен не само за собствените си живот и здраве, но и за тези на околните", обясни д-р Веселин Герев.

Официално подобна жалба от близките на Георги няма, категорични са от Софийска градска прокуратура. А самата процедура отнема най-малко месец и половина. 

Експертизи и документи за състоянието на Георги не са стигали и до психиатричната болница в село Карвуна. 

Гледайте видеото.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.