Постоянен арест за кипърския фермер, прегазил крадец

Според прокуратурата, ако бъде пуснат под домашен арест, можело да напусне страната

16.05.2019 | 17:52 Редактор: Юлия Христова
Постоянен арест за кипърския фермер, прегазил крадец

За постоянно зад решетките остава кипърският фермер, прегазил с джипа си крадец в нивата си в село Болярино. Това реши Окръжният съд в Пловдив. Паралелно с това стана ясно, че другите двама крадци от кравефермата също остават в ареста.

Според прокуратурата, ако кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис бъде пуснат под домашен арест той би могъл и да напусне страната. За това му беше поискана и най-тежката мярка за неотклонение. Срещу кипърския гражданин е повдигнато обвинение  за това, че в нощта на 11 срещу 12 май, в землището на Болярино, при управление на товарен автомобил, умишлено е причинил смъртта на 30-годишния Петър Гаджанов от село Белозем. Мъжът влязъл в имота на фермера заедно с още 2-ма, за да крадат крави.

В съдебната зала обвинението беше категорично - 60-годишният Пирилис трябва да остане в ареста, защото е извършил убийство. Освен това кипърският бизнесмен подал сигнал за извършеното от него със закъснение.

От своя страна защитата на фермера увери, че се касае за фатална случайност и нещастен инцидент, а не за умишлено убийство.

Окръжният съд в Пловдив разгледа и мерките на останалите двама участници в действията през злополучната нощ. Те също остават в ареста тъй като разследващите са събрали достатъчно доказателства срещу тях.

Харесайте ни във страницата ни във Facebook ТУК