Турски ТИР катастрофира край Дунав мост, блокира пътя, но нямаше кой да го махне

Шофьорът и собственикът на фирмата отказаха да платят за издърпването на камиона

12.12.2018 | 22:38 Редактор: Ивайло Николов
Турски ТИР катастрофира край Дунав мост, блокира пътя, но нямаше кой да го махне

Петчасов екшън в района на Дунав мост при Русе заради турски ТИР. След катастрофа камионът е затворил движението по международния път. 

Шофьорът и собственикът на фирмата отказаха да платят за издърпването на превозното средство. В същото време се оказа, че няма институция, която да ги накара да махнат камиона и да освободят пътя. 

Абсурдната ситуация се разиграва рано сутринта. Камионът, който превозва цитрусови плодове от Турция за Румъния, излиза от пътя и катастрофира, затваря пътя и блокира движението. 

На място е изпратен полицейски патрул, а за извличането на камиона е извикан специализиран екип от Разград. Това обаче се оказва проблем, тъй като турският шофьор не иска да плати и отказва да премести камиона. 

Собственикът на фирмата в Турция също не желае да плати. 

Институциите се оказват с вързани ръце – автомобилните инспектори могат единствено да му свалят номерата и да му съставят акт за нарушение. 

По обед, след дълги преговори по намаляване на цената, камионът най-после беше махнат от пътя. Той ще може да продължи едва, след като заплати наложената му глоба заради катастрофата.