Ден пореден на протести – "Не на ниския стандарт на живот в България"

Жителите на няколко града заплашват с блокирането на ключови пътища

25.11.2018 | 13:35 Редактор: Иван Берберов
Ден пореден на протести –

Пореден ден на протести. В Благоевград заплашват да блокират международен път Е-79. Жителите на Разлог и Банско ще организират протест на пътя Симитли – Гоце Делчев. Те ще протестират срещу непрестанното поскъпване на битови услуги като вода, гориво, данъци, както и на гражданска отговорност. 

Петричани заплашват да блокират граничен пункт Кулата. Гражданите на Шумен също ще изразят недоволството си, но с автопоход. Очаква се в следобедните часове към тях да се присъединят протестиращи и от Търговище и Разград. 

Пореден протест организират и жители на Карлово и Сопот. Недоволстващите ще блокират движението по подбалканския път София-Бургас за неопределен период от време, след което ще проведат автошествие до бензиностанциите в Карлово. 

Протест ще има и във Велико Търново. В него ще участват и жители на Горна Оряховица и съседните населени места. Протестните действия са под надслов "Не на ниския стандарт на живот в България". 

В София в ранния следобед се очаква центърът да бъде блокиран от протест на евангелските църкви, недоволни от промените в закона за вероизповеданията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)