Чепеларци на протест под прозорците на ВСС срещу закриването на местната прокуратура

Внесена е декларация за преразглеждане на становището

09.11.2018 | 13:05 Редактор: Велислав Филипов
Чепеларци на протест под прозорците на ВСС срещу закриването на местната прокуратура

Жители на община Чепеларе протестират под прозорците на Висшия съдебен съвет в София. Те са недоволни от закриването на Районната прокуратура в родопския град.

Те категорично не са съгласни с решението на ВСС 11 районни прокуратури в България да бъдат закрити. Жителите на родопското градче вече два пъти са излизали на протест срещу закриването на прокуратурата, но за първи път ще изразят недоволството си в столицата.

Чепеларци са сигурни - ако прокуратурата бъде закрита, то и местния районен съд ще го последва след известно време. Така жителите трудно ще могат да подават своите жалби и сигнали, а престъпността ще нарасне.

Първият районен прокурор на Чепеларе - Петър Бакалов, каза пред Bulgaria ON AIR, че е озадачен от решението на ВСС и даже смята, че това не е решение на съдиите.

"Мисля, че това становище не е тяхно, то идва от друго място. Смятам, че прокуратурата в Чепеларе действа добре, осъществява своята работа нормално, ако има съд, трябва да има и прокуратура", сигурен е Бакалов.

Жителите на Чепеларе вече са внесли декларация за преразглеждане на становището във Висшия апелативен съд срещу решението на ВСС.