Царят не се дава - ще обжалва решението за "Врана"

Симеон Сакскобургготски не е в България, но знае за решението на Софийския градски съд

24.08.2018 | 19:48 Редактор: Ивайло Николов
Царят не се дава - ще обжалва решението за

Симеон Сакскобургготски ще обжалва решението на Софийски градски съд, с което дворецът "Врана" беше отсъден в полза на държавата.

Според неговият адвокат, решението на съда отнема дома на царската фамилия. Сакскобурготски не е в България в момента, но е наясно с поредното решение на Съда, с което сградата в парк "Врана" се отнема в полза на държавата. До сега той винаги е обжалвал подобни решения, но на последна съдебна инстанция – Върховният касационен съд му ги е отнемал. 

Защитниците на имотите на царското семейство са категорични, че Фердинанд сам е купувал парче по парче имотите на семейството. Монархът обаче не може да участва в документите на терените и за това те са записвани на някогашното Интендантство.

От другата страна пък Интендантството е държавна институция, което значи, че народът и данъкоплатците са плащали за поддръжката на дворците на Фердинанд. 

Именно заради това връщането на царските имоти от Симеон Сакскобургготски като министър-председател сам на себе си е действие и процедура, която не почива на никаква правна норма. 

Вижте още подробности във видеото!