Продължава премахването на незаконни постройки в "Столипиново"

Днес събориха къща, а бутането ще продължи и през следващите дни

30.05.2018 | 17:45 Редактор: Ивайло Николов
Продължава премахването на незаконни постройки в

В пловдивския квартал "Столипиново" тече поредната акция по събарянето на незаконни постройки. Вече е премахната къща, а днес ще бъдат бутнати и още няколко незаконни обекти, в които се извършва търговска дейност. Преди седмица в ромския квартал бяха премахнати две незаконни жилищни постройки и 25 павилиони. 

Инж. Николай Чончуков, който е кмет на район "Източен", обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR, че премахнатата тази сутрин къща е незаконна, няма строителни документи, а живеещият в нея не е собственик на земята.

"Ние изпълняваме тази заповед и премахваме къщата, тъй като е единствена къща на това място и има много голяма опасност около нея да се появят още такива подобни къщи", обясни районният кмет.

В премахната вече постройка мъж твърди, че е живял 30 години, има договор със собственик и плаща наем в размер на 250 лева. Мъжът казва също, че има договор на негово име, а писмото, с което го уведомяват, че къщата е незаконна и предстои събаряне, е адресирано към Пенка. Мъжът обаче допълва, че не познава тази жена, а според него собственик и този, на когото плаща наем е Николина.

Кметът на пловдивския район "Източен" инж. Николай Чончуков обясни, че на хората, които до сега са обитавали тази незаконна къща ще бъде помогнато, ако наистина няма къде да се настанят. 

Той каза още, че до края на днешния ден е предвидено събарянето на още 10 постройки, които се ползват за търговски цели. Чончуков беше категоричен още, че акцията по бутането на незаконни търговски обекти в "Столипиново" ще продължава и през следващите дни.

"Имаме готови над 40 заповеди, които са влезли в сила и ще бъдат изпълнени в рамките на следващите 10 дни", обясни той.

Районният кмет допълни също, че до края на годината незаконните постройки, които ще бъдат премахнати от ромския квартал са над 100.