Шести национален протест на родителите на деца с увреждания

Започва пред президентството, ще се пренесе пред МС и приключва пред НДК

18.04.2018 | 07:21 Редактор: Тодор Петров
Шести национален протест на родителите  на деца с увреждания

Родители на деца с увреждания излизат на шести национален протест. Най-малко 20 организации от 10 града в страната ще подкрепят протеста с настояване за гарантиране на Лична помощ за деца с увреждания.

Протестът ще започне пред президентството в 11:00 ч., след което ще се пренесе пред сградата на Министерския съвет. Шествието ще се насочи към НДК, където е предвидено да приключи. 

Протестиращите настояват хората с увреждания и родителите на деца с увреждания да получават финансиране за Лична помощ от републиканския бюджет, в размер не по-малък от две минимални работни заплати. 

Миналата седмица хора с увреждания също излязоха на национален протест. Те се обявиха срещу дискриминиращите, според тях, промени в модела за медицинската експертиза и ТЕЛК, властта спря промените и започнаха разговори с държавните институции.

Ако приемат Закона за личната помощ държавата не може да абдикира и човек ще получи това, което му се полага. Надяваме се да се тръгне в правилната посока. А те казват "гледайте си ги вкъщи". Те са срещу нас и непрекъснато ни спъват, коментира пред Bulgaria ON AIR протестираща майка на дете с увреждания.