fallback

Цацаров иска да разбере колко от осъдените са на свобода

Главният прокурор разпореди проверка, която да установи колко са престъпниците с влезли в сила присъди, които не са в затвора

18.01.2018 | 16:08 Автор: Ивайло Николов

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка, която да покаже как се издирват укрилите се от правосъдието ефективно осъдени.

Тя трябва да установи колко точно са престъпниците с влезли в сила присъди, които не са в затвора. Проверката ще бъде и за това какво са предприели прокурори, съдебната охрана и полицията за издирването им. 

Проблемът "бягство от правосъдието" се появи в публичното пространство покрай шесторното убийство в Нови Искър. Оказа се, че 56-годишният Росен Ангелов, обвинен за убийството, се е укривал години наред. В последствие от МВР съобщиха, че бегълците от правосъдието в момента са 511.

Говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова обясни, че големи затруднение срещат самите служители на областна дирекция "Охрана", а същевременно с това те нямат правомощия по издирване.

Тоест, те не могат да обявяват липсващите осъдени престъпници за общодържавно издирване. Заради това се иска съдействието на МВР.

fallback
Още от Репортажи
fallback