Разпределят над 2 млн. лева за пострадалите от Хитрино

Разказваме ви историята на оцелелия по чудо след трагедията Георги

02.02.2017 | 22:20 Редактор: Тодор Петров
Разпределят над 2 млн. лева за пострадалите от Хитрино

Малко повече от 2 млн. лева са събрани до момента по дарителските сметки на БЧК за пострадалите след взрива в Хитрино. Те ще бъдат използвани за възстановяване на къщите на най-тежко пострадалите.

За пръв път след трагедията на 10 декември Георги е в родното си село Хитрино. Хората искрено се радват, че го виждат и плачат от радост, че е жив и здрав. 

Георги е оцелял по чудо в страшния ад след влаковата катастрофа. Къщата му буквално се срутила върху него и семейството му.

"Сам излязох и после казах да извадят майка ми и брат ми. Качих се в линейката и нямам спомен оттогава. Бил съм един месец в кома, сега още един месец се възстановявам. Цялата ми глава е зашита, зъбите ми са избит, ама някак се размина", сподели 28-годишният мъж пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Той е получил около 4 хил. лева обезщетение и ще трябва да живее с тях поне година. Предстоят му и още операции, но не се отчайва.

"Преживях голяма трагедия и можех да си отида, но оцелях и гледам напред", каза още Георги.

Като Георги са още десетки семейства от Хитрино. Затова общественият съвет за разпределение на дарените средства реши събраното да бъде разпределено в три групи - 30 сринати къщи, 70 тежко пострадали къщи и 200 с леки материални щети.