Засипаха скалите в м-т "Червенка" край Черноморец с камъни

Нарушителят ще бъде глобен от 500 до 5000 лв.

15.04.2019 | 21:28 Редактор: Иван Берберов
Засипаха скалите в м-т

Нови проверки в защитени зони по Черноморието. Екоинспекцията в Бургас днес извърши проверка, по сигнал за насипани камъни върху скалите в местността "Червенка" край Черноморец. Общината в Созопол също се самосезира и ще извърши проверка.

Въпросните скали край Черноморец са свързани с детството на Стефан Колчев. Той казва, че тук се намират уникални фиорди, малкото оцелели след масовото бетониране на Южното Черноморие. През почивните дни Стефан забелязва камионите, които изсипват камъни върху скалите. Сигнализира РИОСБ Бургас.

На самия бряг на морето са построени няколко луксозни вили. Според местните жители в защитената местност се подготвя поредният строеж, защото са виждали и ботоновози. След като съпоставиха замерванията с картите със защитените зони от екоинспекцията установиха, че част от камъните наистина са изсипани върху фиордите.

Кметът на Черноморец е категоричен, че няма постъпило инвестиционно намерение за строеж в имота, който се намира в съседство с увредените скали. Имало само издадено разрешение за прокарването на водопровод. Нарушителят ще бъде глобен от 500 до 5 000 лв., предаде Стиляна Георгиева.

Харесайте ни във Facebook ТУК