Делян Добрев вече не е депутат от ГЕРБ. Макар и от втория път – пуснаха го

Валери Симеонов намекна за оставка на премиера поради големия брой оставки в парламента

10.04.2019 | 13:05 Редактор: Иван Берберов
Делян Добрев вече не е депутат от ГЕРБ. Макар и от втория път – пуснаха го

Делян Добрев вече не е депутат от ГЕРБ. В негово отсъствие парламентът прие оставката му, подадена след като името му се появи в скандала с имотите на властта.

Лидерът на НФСБ, един от коалиционните партньори на ГЕРБ - Валери Симеонов, намекна за оставка на Бойко Борисов заради поредиците от оставки, които премиерът поиска на представители на властта. 

"Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставка, в крайна сметка неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка", бяха точните думи на Валери Симеонов. 

Това е втора оставка на Делян Добрев като депутат. Вчера той обяви, че я подава, защото не иска името му и името на ГЕРБ да бъдат петнени. Негови близки и роднини бяха замесени в скандала с апартаментите. През 2017 г. Добрев поиска да напусне парламента след скандала "Кумгейт", но неговите колеги от ГЕРБ организираха кампанията в негова подкрепа "Всички обичат Делян". Така те не го пуснаха. 

След това Конституционният съд се намеси и реши, че това депутатите да гласуват против оставката на даден депутат е противоконституционно. Впоследствие Делян Добрев оттегли своята оставка и остана депутат. Днешната оставка беше приета, а против нея гласуваха от НФСБ и един депутат от ГЕРБ. 

Валери Симеонов прогнозира, че в следващото Народно събрание след скандала с апартаментите ще имат предимство клошари и безимотни хора. От ДПС отказаха коментар по темата Делян Добрев и за пореден ден запазиха мълчание по темата с апартаментите на властта. 

Харесайте ни във Facebook ТУК