Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Със сноуборд от Шиша Пангма

Владимир Павлов предприема екстремно спускане от над 8000 метра височина

13.06.2018 | 15:54 Редактор: Юлия Христова
Със сноуборд от Шиша Пангма

Уникален опит за спускане със сноуборд от Шиша Пангма в Хималаите предстои тази есен.  Проектът е на един от най-добрите родни сноубордисти Владимир Павлов, който – ако успее да го реализира – ще стане и първият екстремен спортист с подобно постижение в света. Той има повече от 20 години опит в планинарството. По родните планини, Алпите, Доломитите, Кавказ, Алборз, Памир – неговото поле на действие и нещото, което го описва най-добре са белите върхове и дирята, която оставя с карането си. 

През 2016 година спуска със сноуборд най-високия връх на Иран и Близкия Изток (Дамаванд, 5671м) , а миналата година  подвигът му беше вр. Ленин в Памир, висок 7134 метра. И въпреки огромния риск – всичко мина по план! 

Въпреки случилото се с Боян Петров на Шиша Пангма, Владимир и за миг не се е разколебал да реализира проекта си, за който търси и спонсори. Може да го подкрепите чрез платформата helpkarma.com  - https://helpkarma.com/campaign/za-parvoto-bg-snoubord-spuskane-ot-nad-8000m-82

Защо сега си постави като цел Шиша Пангма, колко точно опасно е начинанието и доколко може да се контролира рискът във високата планина – разговор на Юлия Христова с Владимир Павлов.