fallback

В соята и царевицата най-често има ГМО

Няма риск ако е под 0,9%

28.11.2017 | 19:21 Автор: Зара Паталева

Най-често ГМО в храната може да бъде засечена при соята и царевицата. Това каза доц. Цвета Георгиева - ръководител на Националната референтна лаборатория за ГМО. Тя обаче припомни, че ако тези стойности са под 0,9% няма нищо страшно. Трудно е за всеки да знае какво означава точно ГМО. С темата се спекулира, допълни тя. Ивайло Попов от сдружението "За земята" цитира данни, според които над 75 на сто от хората искат да е ясна информацията на етикета на храната дали в нея има ГМО. Едва 4-5% от пробите на храна се установява наличие на ГМО, посочи той.

fallback
Още от Директно
fallback