Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Уникални ли са българските жени

... и с какво? В студиото попитахме актьора Ивайло Захариев, историкът и египтолог проф.Сергей Игнатов, както и Доника Ризова, журналист, ПР експерт и пример за успяла и достойна българка.

09.06.2016 | 10:38 Редактор: Неда Василева
Уникални ли са българските жени

Ако България имаше визитна картичка, вероятно тя щеше да бъде с облика на българската жена. Преди ден излезе ежегодната американска класация за най-красивите жени в света, където в Топ 10 българките са на девето място. Признанието ни провокира днес да коментираме женската уникалност – от нежността и грижата до смелостта и независимостта. 


В 21 век, когато естествената красота е подкрепена или повредена от грим, силикон и кич, е повече от необходимо да си припомним, че сме уникални и с качествата и духа си, не само със своята привлекателност. Съвестното изпълняване на домашните задължения не пречи на 13 % от българките да заемат високи шефски и политически постове. Това с цели два пъти повече от средния процент в Европа. Годишното им заплащане обаче е с 32 на сто по-ниско спрямо това на мъжете на същите постове.

Не особено добрите условия, двойните стандарти, които все още съществуват у нас, битовите несполуки ли са тези, които правят жените в България освен красиви, много силни и упорити според Вас. Чуйте и мнението на гостите ни в студиото:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.