Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Студентските бригади – робски труд или неподозирани възможности

Стотици български студенти отново тръгнаха за бригади в САЩ, Великобритания и Холандия. По темата говорим с икономиста Георги Неделчев, юриста Александър Миланов и Ивелина Кирилова, която три пъти е била на бригади в Америка.

08.06.2016 | 10:53 Редактор: Неда Василева
Студентските бригади – робски труд или неподозирани възможности

Динамика, насищане на сетивата, усещане за удовлетвореност, огромна умора, изкарване на много пари за малко време. И тази година летните бригади зад Океана са съдба за хиляди български студенти, за някои са единствена възможност да платят обучението си, за други – екзотично преживяване, което им предоставя неподозирани възможности. Филм за българските студенти на бригада предизвика истински бум в социалните мрежи, още едно доказателство за изключителната актуалност на темата.

Ивелина Кирилова е била три пъти на бригада в САЩ - според нея пътуването може да осигури освен пари, много възможности и нови преживявания за студентите. Тя предупреждава обаче, че има опасност фирмите, които уреждат пътуванията, да злоупотребят с данните и финансите Ви. Александър Миланов и Георги Неделчев се обединиха около тезата, че една от основните причини летните бригади да набират толкова голяма популярност е фактът, че у нас младите хора трудно се реализират по начина, по който искат. Те предпочитат да не работят, защото вярват, че няма как да изкарват добри пари и да живеят в добри условия. Чуйте още по темата:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.