Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Защо в плодородна България ядем скъпи плодове и зеленчуци

След ураганните ветрове, проливните дъждове, градушките, огромна част от плодовете и зеленчуци родно производство са унищожени. Защо това е най-малкият проблем за земеделците - мнението на агроконсултанта Красимир Кумчев и климатолога Георги Рачев.

27.05.2016 | 10:33 Редактор: Неда Василева
Защо в плодородна България ядем скъпи плодове и зеленчуци

Най-подвластна на градушките, на торнадото, на дъждовете, както винаги, е реколтата – сред пораженията за поредна година на дневен ред излиза проблемът за съсипването на родното производство, пораженията върху овошките от резките промени на климата.

Проблемите на родните фермери далеч не се изчерпват с лошото време и последиците от него, казва фермерът и агроконсултант от дълги години Краси Кумчев. Почти десетилетие след приемането на страната ни в ЕС и след милиарди левове, изхарчени в сферата на земеделското производство, няма съществени резултати в сектора. 

Климатологът Георги Рачев е убеден, че лошото време няма да продължи още дълго време, към средата на юни ще се нормализира. Градушките, дъждовете и променливият климат не са нещо необичайно, твърди още той. Вижте предаването: 

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.