Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Кой и защо дава сила на футболните хулигани

За да няма хаос на стадионите, трябва да има ред в държавата. Това е категоричното мнение на Димитър Ангелов - Дучето и на Елена Ваташка, с които говорим за проявите на хулиганство, кой толерира и кой провокира ултрасите у нас.

19.05.2016 | 11:50 Редактор: Неда Василева
Кой и защо дава сила на футболните хулигани

 

Поредното зрелищно сбиване по време на футболния мач Пирин – Левски в Благоевград , завърши с резултат 0:1 за сините, но и с 11 ранени полицаи, двама от които в болница с комоцио. Органите на реда са посрещнати с камъни, бутилки и запалки, след като опитали да спрат бой между феновете на двата отбора.

Председателят на Националното сдружение на футболните привърженици Елена Ваташка е на мнение, че за да има ред в играта и на стадиона, първо трябва да има ред в държавата. 

Според Дучето, ако стадионите бяха модерни и с добра база, нямаше изобщо да има камъни, които да се хвърлят срещу полицаите. Първо трябва да се започне от обновяване на инфраструктурата и да се подобри отношението към футболните запалянковци на входа на стадиона, а тогава да им се поставят обидни квалификации и да бъдат наричани ултраси. Още от коментарите на гостите в студиото, чуйте във видеото:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.