Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Да си моторист на пътя – свобода, мъжкарство или отговорност

В Директно в навечерието на мотосезон 2016 говорим за отговорността и свободата – на пътя и в живота. След поредните промени за движението по пътищата, търсим мнението на бг рокерите - кои са ценностите и правилата, които трябва да се спазват, за да сме п

28.03.2016 | 11:09 Редактор: Неда Василева
Да си моторист на пътя – свобода, мъжкарство или отговорност


Покрай промените в Закона за движението по пътищата, предвижданите строги санкции за джигитите на пътя и в навечерието на откриването на Мотосезон 2016, в Директно за пореден път ще разгърнем широко темата за агресията и нуждата от толерантност на пътя. Защото страстта от шофирането и явното мъжество е едно, но безразсъдството и излишната смелост – съвсем различно.
На 13 април мотористите излизат на национален протест срещу задължителната гражданска отговорност за цяла година - това е "неадекватно решение", смятат те, защото мотористите използват превозните си средства едва през половината година.
Те са недоволни и от лошите пътища и липсата на толерантност на пътя и казват, че всяка дупка за тях означава опит за убийство.
Попитахме двама запалени мотористи в студиото как пътищата ни да станат по-безопасни и одобряват ли предвиждания затвор за нарушителите. Техните мнения, както и позициите на гражданите, чуйте във видеото.

За всичко, което Ви интересува, пишете и на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.