Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Имаме нужда от ясен план как да се справим с дигиталната и зелена трансформация

"Това са две сериозни предизвикателства пред България", отбеляза Зорница Русинова

25.06.2024 | 14:24 Редактор: Деси Николова

София е домакин на Green Transition Forum 4. Форумът тази година е от 26 до 28 юни и е под мотото "Новите глобални перспективи за региона на Централна и Източна Европа". Събитието се реализира с медийната подкрепа на Bulgaria ON AIR.

"България, като член на Европейския съюз, има сериозни предизвикателства и те с годините вместо да набират лесни решения, сякаш още повече се усложняват. Все повече говорим за сериозните проблеми, които всички ние трябва да преодолеем, изпълнявайки изискванията на Зелената сделка и най-вече да гледаме на нея като възможност за икономическа трансформация. Тя върви все повече ръка за ръка с глобалната и дигиталната трансформация", заяви председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова в студиото на предаването "Директно".

Тя отбеляза, че двойната трансформация, която е огромно предизвикателство за ЕС, в Европа върви с изключително влошена демография. 

"Всички ние, които участваме в тези форуми, трябва да си дадем сметка, че в България оттук нататък трябва да имаме ясен план как се справяме с двете сериозни предизвикателства пред нас - зелената и дигиталната трансформация", коментира Русинова пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.