Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Политолог: Очаквах, че политиците са се превърнали в европейски такива, очевидно не

По думите на проф. Милена Стефанова не е ясно кое е довело до разпада на правителството

29.03.2024 | 18:15 Редактор: Деси Николова

Последен кръг от консултации при държавния глава за това кой иска да бъде служебен премиер. Кръгът се стесни изключително много от вчера.

"Случи се това, което аз най-малко очаквах. Може би надеждите ми бяха, че са започнали да израстват като европейски политици, дори новите партийни формирования. Оказа се, че не е така. Сега се намираме вече в предизборната ситуация. Търси се премиер и на практика може би самите автори на конституционните промени не са очаквали толкова бързо да бъдат тествани в практика", заяви политологът проф. Милена Стефанова в студиото на предаването "Директно".

По думите на политолога не е ясно кое е довело до разпада на правителството.

"Докато тези преговори, които водеха от началото и бяха тайни, нищо не се знаеше, след като нещо се счупи там вътре, на което ние не сме били свидетели, ние започнахме да слушаме два различни разказа. Едната страна говори за това как безпринципно се нарушават споразумение преди 9 месеца, а другата страна казва, че на тях им извиват ръцете. Разбра се, че отиваме към избори, след като започнаха тези различни говорения", каза проф. Стефанова за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.