Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Експерт: Съдебната ни система е принизена до ресторанти и вълшебни герои

Там няма нищо случайно, заяви Биляна Гяурова-Вегертседер

26.03.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

С всеки изминал ден излизат нови твърдения за дейността на убития в София Мартин Божанов – Нотариуса. Близките му категорично отричат той да се е занимавал с това, за което масово се говори. В ресорната комисия в парламента стана ясно, че двама свидетели, които са разпитани, опровергават думите на Ивайла Бакалова, че един от адвокатите и Мартин Божанов са ѝ поискали 100 000 евро.

"Цялата тази разнопосочност на информацията -  постоянно излизат пикантни факти за нови свидетели и допълнителна информация, започват да се хвърлят взаимни обвинения. Това за мен е показател, че вътре в самата система нещата са много по-дълбоки и това "семейство" е било отглеждано от години и се простира на всички нива. За хора като нас, които са външни наблюдатели и не разполагат с цялата информация, остава впечатлението, че в съдебната система няма нищо случайно", каза Биляна Гяурова-Вегертседер от Българския институт за правни инициативи в студиото на предаването "Директно".

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че съдебната власт губи своето доверие от гражданите на България, а това е абсолютно оправдано, имайки предвид дейностите, с които бива свързана.

"Аз се чувствам неудобно да коментирам, защото винаги, когато става въпрос за съдебна власт, за съд, за прокуратура, човек трябва да разсъждава в едни по-високи критерии, по-високи показатели, които в момента са принизени до клубове, ресторанти, герои от вълшебни приказки и това с нищо не допринася за повишаване на имиджа и доверието в съдебната власт", категорична бе Гяурова-Вегертседер.

Гледайте целия разговор във видеото.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа